.....Έτσι, το 1892 πλέον, άρχισε να χτίζεται στο Ρουφ το κτίριο μέσα στο οποίο εγκατέστησαν μηχανήματα καθεκλοποιίας που κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα σύμφωνα με τις υποδείξεις του Γ. Γεωργιάδη, αφού, όπως εξηγεί ο ίδιος, «ταύτα δεν κατασκευάζονται παρ' ουδενός Ευρωπαϊκού Μηχανουργικού Εργοστασίου, καθό ειδικά και επινοήσεως των Εργοστασιαρχών Καθεκλοποιΐας»..... .......4. Τον αποκλεισμό αναφέρει ο ίδιος ο Γ. Γεωργιάδης στην επιστολή του προς τον Μ. Σέκερη (βλ. σημ. 3), χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση αυτή: «Τα αυστριακά παρόμοια είδη», γράφει, «απεκλείσθησαν παρ' όλης της Ελλάδος από του πρώτου έτους της ενάρξεως της παραγωγής τοιούτων εν τω εργοστασίω μας». Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε περισσότερα για τη φύση του αποκλεισμού αυτού. Λς σημειωθεί ότι όλα τα έπιπλα κατασκευής του εργοστασίου «Γεωργιάδης και Σέκερης» έφεραν τη μάρκα του εργοστασίου σε κάποιο κρυφό σημείο (στις καρέκλες, κάτω από το κάθισμα) και διακρίνονται εύκολα από τα εισαγόμενα........
Αν χρησιμοποιήσετε πληροφορίες και στοιχεία που περιέχονται στις ιστοσελίδες vidarchives.gr, vidaomada.gr, vida-omada.blogspot.com και στο συνοδευτικό χάρτη παρακαλούμε πολύ να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες αναφορές:
ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ
Βακαλοπούλου Μ., Δανιήλ Μ., Λαμπρόπουλος Χ., Φασουράκης Η. (επιμ.), 2017, Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής (www.vidarchives.gr).
ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΦΑΣΟΥΡΑΚΗΣ, ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΙΑ «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΕΚΕΡΗΣ», στο Βακαλοπούλου Μ., Δανιήλ Μ., Λαμπρόπουλος Χ.,
Φασουράκης Η. (επιμ.), 2017, Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής (www.vidarchives.gr/reports/2019_04_1637).
Στείλτε μας σχόλια / παρατηρήσεις