Η Παγοποιεία του Παν. Αντζουλάτου, με καταγωγή από την Κεφαλλονιά, αναπτύχθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα αρχικά ως τυροκομείο και αργότερα ως παγοποιείο, για τη διατήρηση νωπών προϊόντων. Με την τελική της μορφή διαμορφώθηκε το 1962, ως Ψυγεία - Παγοποιεία Α.Ε. Στεγάστηκε αρχικά στην περιοχή Άνω Πατήσια στην οδό Πολυλά και Βλ. Γαβριηλίδου 32, λόγω του άφθονου νερού που υπήρχε στην περιοχή. Το συγκρότημα που σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο, περιλαμβάνει διάφορα κτίσματα διαφορετικών οικοδομικών φάσεων. Τις τελευταίες δεκαετίες μεταστεγάστηκε σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη.
Αν χρησιμοποιήσετε πληροφορίες και στοιχεία που περιέχονται στις ιστοσελίδες vidarchives.gr, vidaomada.gr, vida-omada.blogspot.com και στο συνοδευτικό χάρτη παρακαλούμε πολύ να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες αναφορές:
ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ
Βακαλοπούλου Μ., Δανιήλ Μ., Λαμπρόπουλος Χ., Φασουράκης Η. (επιμ.), 2017, Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής (www.vidarchives.gr).
ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
Μαρία Δανιήλ, ΠΑΓΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝ. ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ, στο Βακαλοπούλου Μ., Δανιήλ Μ., Λαμπρόπουλος Χ.,
Φασουράκης Η. (επιμ.), 2017, Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής (www.vidarchives.gr/reports/2019_07_1690).
Στείλτε μας σχόλια / παρατηρήσεις