ΤΥΠΟΣ

Κτίριο

ΚΛΑΔΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Παραγωγή, μετάδοση και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

1930-1955

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ

Ερείπιο

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Δεν διασώζεται

ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΑΣ

Ηρακλής Φασουράκης

ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ

Νίκη Γιαννάκη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Λήμνου

ΠΟΛΗ

Μύρινα

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

39.8766200, 25.0622200

ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

ΒιΔΑ/VIdA

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ

Creative Commons

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Από τα κτίρια της ηλεκτρικής του Ντόντου υπάρχει μόνο το κτίριο του λογιστηρίου σήμερα ιδιοκτησία της οικογένειας Μελισσα.
Στις φωτογραφίες οι εικονιζόμενοι, όλοι γνωστοί της λημνιακής κοινωνίας είναι αυτοί που ήταν οι "εναερίτες" οι λεγόμενοι δλδ. αυτοί που ασχολούνταν στη διανομή του ηλ.ρεύματος. Δεν υπάρχουν οι άνθρωποι των μηχανών όπως ο αρχιμηχανικός ο Μαστρογιάννης (Γιάννης Βαλασίδης) ο θείος μου Απόστολος Σαπέρας από τους πρώτους που εργάστηκαν κ.α. Επίσης στον ίδιο χώρο λειτουργούσε το εργοστάσιο παραγωγής πάγου του Ηλ.Ντόντου που τροφοδοτούσε τα οικιακά ψυγεία αλλά κυρίως το εμπόριο ψαριών.
Μαρτυρία κας Καιτη Βρ.

BINTEO

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ

Αν χρησιμοποιήσετε πληροφορίες και στοιχεία που περιέχονται στις ιστοσελίδες vidarchives.gr, vidaomada.gr, vida-omada.blogspot.com και στο συνοδευτικό χάρτη παρακαλούμε πολύ να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες αναφορές:

ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ
Βακαλοπούλου Μ., Δανιήλ Μ., Λαμπρόπουλος Χ., Φασουράκης Η. (επιμ.), 2017, Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής (www.vidarchives.gr).

ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
Ηρακλής Φασουράκης, ΗΛΙΑΣ ΝΤΟΝΤΟΣ & ΥΙΟΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΜΥΡΙΝΑΣ ΛΗΜΝΟΥ Ο.Ε. & ΠΑΓΟΠΟΙΕΙΟ, στο Βακαλοπούλου Μ., Δανιήλ Μ., Λαμπρόπουλος Χ., Φασουράκης Η. (επιμ.), 2017, Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής (www.vidarchives.gr/reports/2021_08_1862).

Στείλτε μας σχόλια / παρατηρήσεις

{{ errors[0] }}

{{ errors[0] }}

{{ errors[0] }}
Σε ευχαριστούμε πολύ, το σχόλιό σας έχει καταχωρηθεί με επιτυχία!
Xρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία χρήσης