ΤΥΠΟΣ

Κτίριο

ΚΛΑΔΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Καπναποθήκη

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

1920 - 80'

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ

Πολιτιστική Χρήση

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Δεν διασώζεται

ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΑΣ

Τσιάνος Δημήτρης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Μαγνησίας

ΠΟΛΗ

Βόλος

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

39.3639718, 22.9357228

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κτίριο της καπναποθήκης Παπάντου βρίσκεται στην περιοχή του Κάστρου επί της οδού Φερών, απέναντι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Κτίστηκε κατά πάσα πιθανότητα γύρω στα 1920. Όπως και άλλες καπναποθήκες στην πόλη στέγασε μέχρι και την ίδρυση του Συνοικισμού πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία. Στους σεισμούς του 1955 έγιναν σημαντικές ζημιές στο κτίριο, το οποίο συντηρήθηκε και ενισχύθηκε. Δεν γνωρίζουμε μέχρι πότε λειτουργούσε ως καπναποθήκη, όμως τις τελευταίες δεκαετίες χρησίμευε ως αποθηκευτικός χώρος. Από το 1989 και έως το 2000 ο Δήμος Βόλου αποκτά σταδιακά την πρώην καπναποθήκη και άλλα τρία γειτονικά κτήρια. Τo 1993 έγινε μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης από τον Δήμο Βόλου ώστε να στεγαστεί το Μουσείο Πόλης του Βόλου. Το έργο της ανακαίνισης του κτηρίου και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου ξεκίνησε το 2006. Τη μελέτη και την επίβλεψη του έργου είχε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου.

BINTEO

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ

Αν χρησιμοποιήσετε πληροφορίες και στοιχεία που περιέχονται στις ιστοσελίδες vidarchives.gr, vidaomada.gr, vida-omada.blogspot.com και στο συνοδευτικό χάρτη παρακαλούμε πολύ να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες αναφορές:

ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ
Βακαλοπούλου Μ., Δανιήλ Μ., Λαμπρόπουλος Χ., Φασουράκης Η. (επιμ.), 2017, Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής (www.vidarchives.gr).

ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
Τσιάνος Δημήτρης, ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΗ ΠΑΠΑΝΤΟΥ, στο Βακαλοπούλου Μ., Δανιήλ Μ., Λαμπρόπουλος Χ., Φασουράκης Η. (επιμ.), 2017, Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής (www.vidarchives.gr/reports/2022_05_2247).

Στείλτε μας σχόλια / παρατηρήσεις

{{ errors[0] }}

{{ errors[0] }}

{{ errors[0] }}
Σε ευχαριστούμε πολύ, το σχόλιό σας έχει καταχωρηθεί με επιτυχία!
Xρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία χρήσης