ΤΥΠΟΣ

Κτίριο

ΚΛΑΔΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Βιομηχανία πλαστικών προϊόντων

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

1966- πυρκαγιά

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ

Επανάχρηση

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Δεν διασώζεται

ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΑΣ

Αικατερίνη Ριτζούλη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Θήρας

ΠΟΛΗ

Φηρά

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

36.4206238, 25.4310532

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ιδρύεται από την Αφοι Βρυώνη Ο.Ε. Η πρώτη άδεια λειτουργίας εκδίδεται το 1966. Διαθέτει ηλεκτροκινητήρες ισχύος 33,30HP. Το 1973 γίνεται επέκταση με νέα άδεια λειτουργίας, με όρους όπως "κάτωθι των μηχανημάτων να τοποθετηθεί φελλοτάπης ικανού πάχους, κατά τη λειτουργία του αεροσυμπιεστού τα παράθυρα οφείλουν να μείνουν κλειστά κ.α." Μαρτυρίες επιβεβαιώνουν ότι το εργοστάσιο κάηκε και δεν επανιδρύθηκε ποτέ. Έκτοτε λειτουργεί ως κατάστημα ρούχων. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο εργοστάσιο κατασκευής πλαστικών και ομματοϋαλίων υπήρχε και στην Ίο από το 1962, και λειτουργούσε υπό την Ο.Ε.Ε. Μιχαήλ Βαΐλα.

ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Οι σημερινοί χρήστες του κτιρίου και άλλοι συνεντευξιαζόμενοι επιβεβαιώνουν ότι το κτίριο αρχικά υπέστη μεγάλες ζημιές κατά τον μεγάλο σεισμό της Σαντορίνης το 1956. Εν συνεχεία μετατράπηκε σε ξενώνα τύπου youth hostel και σε μεταγενέστερο χρόνο κάηκε. Σήμερα το ισόγειο έχει επισκευαστεί και λειτουργεί ως εμπορικό κατάστημα. Πληροφορίες από συνέντευξη στις Μαρία Λιγνού, Αθανασία Ρούσσου και Μαρκέλλα Συρίγου, αλλά και από τον χρήστη του κτιρίου κατά το έτος 2017.

BINTEO

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ

Αν χρησιμοποιήσετε πληροφορίες και στοιχεία που περιέχονται στις ιστοσελίδες vidarchives.gr, vidaomada.gr, vida-omada.blogspot.com και στο συνοδευτικό χάρτη παρακαλούμε πολύ να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες αναφορές:

ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ
Βακαλοπούλου Μ., Δανιήλ Μ., Λαμπρόπουλος Χ., Φασουράκης Η. (επιμ.), 2017, Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής (www.vidarchives.gr).

ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
Αικατερίνη Ριτζούλη, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΚΕΛΕΤΩΝ ΟΜΜΑΤΟϋΑΛΙΩΝ «ΓΥΑΛΑΔΙΚΟ» ΦΗΡΑ - ΑΦΟΙ ΒΡΥΩΝΗ Ο.Ε., στο Βακαλοπούλου Μ., Δανιήλ Μ., Λαμπρόπουλος Χ., Φασουράκης Η. (επιμ.), 2017, Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής (www.vidarchives.gr/reports/2022_06_2252).

Στείλτε μας σχόλια / παρατηρήσεις

{{ errors[0] }}

{{ errors[0] }}

{{ errors[0] }}
Σε ευχαριστούμε πολύ, το σχόλιό σας έχει καταχωρηθεί με επιτυχία!
Xρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία χρήσης