ΤΥΠΟΣ

Κτίριο

ΚΛΑΔΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Άλλες δραστηριότητες

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

2011-2012

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ

Ανενεργό

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Σώζεται Μερικώς

ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΑΣ

Κωνσταντίνος Γκαράκης & Γεωργία Ορφανάκη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Βοιωτίας

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

38.3503020, 23.3771120

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η εταιρεία ιδρύεται το 1998 με έδρα τον Δήμο Θήβας, στην Διοικητική περιφέρεια του οποίου έχει ανεγερθεί το εργοστάσιο και ειδικότερα στο 7 χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θηβών – Χαλκίδας το οποίο και είναι αμιγώς Ελληνικών συμφερόντων.Χορήγηση άδειας λειτουργίας το 2002 (Νέας Βιομηχανίας) με την επωνυμία ΟΠΤΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α.Ε. (ΟDITEC A.E.) με αντικείμενο την παραγωγή εγγράψιμων οπτικών ψηφιακών δίσκων (CD-R). Εν συνεχεία το 2006 γίνεται μια επένδυση σημαντικού ύψους κεφαλαίων σε μια πλήρως σύγχρονη καθετοποιημένη μονάδα κατασκευής Μητρών /Mastering. Τον Μάρτιο του 2011 ξεκινησε η παραγωγική διαδικασία φωτοβολταϊκών πλαισίων δυναμικότητας 35 ΜW ετησίως με παράλληλη έναρξη διαδικασίας πιστοποίησης κατά ISO 9001:2008 αρχικά με το όνομα της ODITEC. Τον Ιούνιο του 2011 έγινε αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας σε σε «Φωτοβολταϊκά Πλαίσια Υψηλής Τεχνολογίας Α.Ε.» και διακριτικό τίτλο Ad.Mo.Tec. S.A. Τον Οκτώβριο του 2011 ολοκληρώθηκε η Πιστοποίηση και Εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008. O Όμιλος της SOLAR CELLS υλοποίησε τρείς εργοστασιακές μονάδες παραγωγής δισκίων (wafers) πυριτίου, φωτοβολταϊκών στοιχείων (cells) και φωτοβολταϊκών πλαισίων (modules), στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών η SOLAR CELLS A.E. και η SOLTECH A.E. και στην Θήβα η εταιρεία ΑDMOTEC Α.Ε. Ο μέγιστος αριθμός εργαζομένων στον Όμιλο Solar Cells Hellas ήταν 320 άτομα, εκ των οποίων τα 85 στην ΑDMOTEC A.E. To εμβαδόν του κτηρίου της μονάδας είναι 5,2 στρέμματα. Η λειτουργία του εργοστασίου διεκόπη το 2012. Η Solar Cells χρειάστηκε χρόνια για να διευθετήσει τα δάνεια, πώλησε τον εξοπλισμό και τα περισσότερα ακίνητά της. Ήταν ένα από τα εργοστάσια παραγωγής φ/β που έκλεισαν με κύριους λόγους τους παρακάτω: 1. Επιθετική τακτική της Κινεζικής Βιομηχανίας φ/β η οποία οδήγησε σε πόλεμο δασμών μεταξύ Ε.Ε. και Κίνας 2. Κακή διαχείριση των εργοστασίων από τους ιδιοκτήτες τους, λόγω έλλειψης διοικητικής τεχνογνωσίας στο συγκεκριμένο αντικείμενο. 3. Νομοθετικά και φορολογικά εμπόδια εμπόδιζαν την ομαλή λειτουργία της. 4. Καμία ουσιαστική στήριξη από το Ελληνικό Δημόσιο σχετικά με την χρήση αυτών των φ/β σε σχεδιαζόμενα έργα της ΔΕΗ ή την γρήγορη αδειοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων. Το Ελληνικό κράτος δεν είδε ποτέ τα Φ/Β ως μία ευκαιρία ανάπτυξης. Για παράδειγμα, όταν μια ελληνική βιομηχανία συναρμολόγησης ήθελε να αγοράζει Φ/Β κύτταρα απο μια άλλη Ελληνική εταιρεία, λόγω ποιότητας και τιμής. Η απαλλαγή όμως του ΦΠΑ για τους επενδυτές σε συνδυασμό με τις τρομερές καθυστερήσεις επιστροφής ΦΠΑ προς την βιομηχανία σήμαινε ότι, αν αγόραζε Ελληνικά Φ/Β κύτταρα, θα έπρεπε να χρηματοδοτεί η βιομηχανία συναρμολόγησης το 23%. Οπότε η λύση ήταν απλή: αγόραζε εισαγόμενα Φ/Β κύτταρα.

BINTEO

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ

Αν χρησιμοποιήσετε πληροφορίες και στοιχεία που περιέχονται στις ιστοσελίδες vidarchives.gr, vidaomada.gr, vida-omada.blogspot.com και στο συνοδευτικό χάρτη παρακαλούμε πολύ να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες αναφορές:

ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ
Βακαλοπούλου Μ., Δανιήλ Μ., Λαμπρόπουλος Χ., Φασουράκης Η. (επιμ.), 2017, Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής (www.vidarchives.gr).

ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
Κωνσταντίνος Γκαράκης & Γεωργία Ορφανάκη, ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΤΗΣ ADMOTEC A.E., στο Βακαλοπούλου Μ., Δανιήλ Μ., Λαμπρόπουλος Χ., Φασουράκης Η. (επιμ.), 2017, Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής (www.vidarchives.gr/reports/2022_11_2385).

Στείλτε μας σχόλια / παρατηρήσεις

{{ errors[0] }}

{{ errors[0] }}

{{ errors[0] }}
Σε ευχαριστούμε πολύ, το σχόλιό σας έχει καταχωρηθεί με επιτυχία!
Xρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία χρήσης