ΤΥΠΟΣ

Κτίριο

ΚΛΑΔΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Βυρσοδεψία

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ

Εμπορική Χρήση

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Δεν διασώζεται

ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΑΣ

Βαγγέλης Χαρίτος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Χίου

ΠΕΡΙΟΧΗ

Ταμπάκικα

ΠΟΛΗ

Χίος

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

38.3769733, 26.1365068

ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

ΒιΔΑ/VIdA

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ

Creative Commons

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Ιωάννης Κιτριλάκης σώθηκε από την καταστροφή του 1822 στα Ψαρά, έπειτα στις Σπέτσες και τέλος στη Σύρο. Το 1832 επέστρεψε στη Χίο. Από το έτος αυτό επιδόθηκε στη βυρσοδεψία με τα πρωτόγονα μέσα της βιοτεχνίας, που όμως μπορούσε να θρέψει την πολυμελή οικογένειά του (13 παιδιά). Μεταξύ των υιών του και ο Μαργαρίτης, ο οποίος μορφώθηκε στα της βυρσοδεψίας και από μικρή ηλικία συνέχισε τις εργασίες του πατέρα του. Τα παιδιά του Μαργαρίτη Ιωάννης (ο οποίος σπούδασε στη Λιέγη) και ο Μενέλαος. Το εργοστάσιο απέκτησε νέα μηχανήματα τελευταίου τύπου, ενώ η επιχείρηση διέθετε γραφείο και αποθήκη στον Πειραιά, που διεύθυνε ο Ιωάννης Κιτριλάκης. 

BINTEO

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ

Αν χρησιμοποιήσετε πληροφορίες και στοιχεία που περιέχονται στις ιστοσελίδες vidarchives.gr, vidaomada.gr, vida-omada.blogspot.com και στο συνοδευτικό χάρτη παρακαλούμε πολύ να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες αναφορές:

ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ
Βακαλοπούλου Μ., Δανιήλ Μ., Λαμπρόπουλος Χ., Φασουράκης Η. (επιμ.), 2017, Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής (www.vidarchives.gr).

ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
Βαγγέλης Χαρίτος, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΚΙΤΡΙΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ, στο Βακαλοπούλου Μ., Δανιήλ Μ., Λαμπρόπουλος Χ., Φασουράκης Η. (επιμ.), 2017, Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής (www.vidarchives.gr/reports/2021_10_1951).

Στείλτε μας σχόλια / παρατηρήσεις

{{ errors[0] }}

{{ errors[0] }}

{{ errors[0] }}
Σε ευχαριστούμε πολύ, το σχόλιό σας έχει καταχωρηθεί με επιτυχία!
Xρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία χρήσης